Eendaagse cursus


De volgende eendaagse cursus van Onbezorgdvliegen voor volwassenen en kinderen organiseren we in het voorjaar van 2019.
In de weekenden van 2 juni en 21 september organiseren we Onbezorgdvliegen Exclusief!
Deze cursus is het exclusieve zusje van de eendaagse cursus.

Via de webshop is het mogelijk onze cursussen te boeken


Begrijpend_vliegen

In een vliegtuig hoort, ziet en ruikt u van alles. Het zijn vaak onbekende geluiden, bewegingen en sensaties die uw vliegangst versterken. Het helpt enorm als u weet wat u precies ervaart. Deel één van de training bestaat uit de module ‘Begrijpend Vliegen’. Hier leert u meer over het vliegen en wat er nu precies gebeurt tijdens een vlucht. Alles wordt haarfijn uitgelegd door een ervaren gezagvoerder en instructeur van Corendon Dutch Airlines.

Psychologisch_inzicht

Dat u bang bent om te vliegen is een feit. Maar het is vaak niet precies duidelijk waar die angst vandaan komt. In de tweede module ‘Psychologische Inzicht’ leggen onze psychologen uit hoe angst in elkaar zit. U leert de symptomen te herkennen en vervolgens diverse technieken toe te passen om uw vliegangst te voorkomen.

Therapeutische_vlucht

Nadat u stap één en twee succesvol doorlopen heeft, stapt u goed voorbereid– en met herwonnen zelfvertrouwen – het vliegtuig in. In de derde en laatste module ‘Therapeutische Vlucht’ sluit u de cursusdag af met een vlucht in een Boeing 737 van Corendon Dutch Airlines, exclusief afgehuurd voor deze training.
Alles wat u in de voorgaande uren geleerd heeft, kunt u nu in de praktijk brengen. Vanzelfsprekend gaat het speciale team van Onbezorgdvliegen.nl (psychologen, piloten en stewardessen) mee aan boord. Allen zullen u met raad en daad bijstaan om u voorgoed van u vliegangst af te helpen.Dagprogramma

– Ontvangst op de Cursuslocatie

– Welkomstwoord en voorstellen van het Onbezorgdvliegen team

– Module 1: Begrijpend Vliegen. Gegeven door Instructeur-gezagvoerder van Corendon Dutch Airlines

– Speciaal samengestelde lunch voor alle cursisten (dieet wensen graag doorgeven op info@onbezorgdvliegen.nl)

– Module 2: Psychologisch Inzicht. Gegeven door onze vliegangst Psycholoog

– Meet the crew – de gehele bemanning, inclusief de piloten, van uw vlucht is beschikbaar voor vragen

– Vervoer naar Schiphol Centrum met een gecharterde bus

– Module 3: Therapeutische Rondvlucht

Met een Boeing 737 van Corendon Dutch Airlines, onder begeleiding van het speciaal samengestelde team deskundigen van Onbezorgdvliegen (psychologen, piloten en stewardessen)

Uniek: Tijdens deze speciale vlucht zal de instructeur-gezagvoerder, voordat u iets voelt, ziet, hoort of ruikt, vanuit de cockpit vertellen wat dit is en wat er gaat gebeuren. Hij gebruikt hiervoor de boord-intercom zodat iedereen dit goed kan horen

– Victory drink: afsluitend drankje en certificaat uitreiking

– U ontvangt een reischeque ter waarde van 6% korting op een nieuwe boeking bij Corendon. De aktie voorwaarden vind u hier: Corendon actie voorwaarden

– Vervoer terug naar de Cursuslocatie met een gecharterde bus

De gehele cursusdag duurt circa 12 uur. Het is een lange en intensieve dag. Indien mogelijk zou u er goed aan doen om hier in uw voorbereidingen alvast rekening mee te houden. De aanvangstijd is afhankelijk van de beschikbaarheid van het vliegtuig op de betreffende dag die u boekt. Een week voor de cursusdag ontvangt u van ons een email met een uitgebreide informatiebrief, hierin staat de exacte starttijd vermeld.

U blijft in controle!

Hoewel wij er van overtuigd zijn dat u klaar zult zijn om onbezorgd de lucht in te gaan, is natuurlijk iedereen uniek. Het blijft uw beslissing of u mee gaat vliegen, wij zullen u nooit iets laten doen wat u niet wilt doen.

Kindercursus

Vliegangst bij kinderen

Onbezorgdvliegen heeft een unieke cursus ontwikkeld speciaal voor kinderen tussen de 8 en 14 jaar met een angst voor vliegen.
Captain Kelly Otte, programmaleider van Corendon Onbezorgvliegen.nl, heeft vanuit zijn zeer effectieve vliegangstcursus voor volwassenen een kindercursus opgezet. Hiervoor is hij een samenwerking aangegaan met de ervaren kindertherapeut Bibian van Houten.

De kinderen krijgen in een intensief middagprogramma en op spelenderwijs meer inzicht in alles wat met angst en vliegen te maken heeft.
In het eerste deel van de middag leren ze hoe en waarom een vliegtuig vliegt. Onze gespecialiseerde piloten en stewardessen staan stand-by tijdens dit onderdeel om alle vragen die de kinderen hebben te beantwoorden. Geen vraag is te gek! Daarna leren ze hoe ze het beste om kunnen gaan met een angstig gevoel. Het hele programma is compleet aansluitend gemaakt op de doelgroep en is opgebouwd uit creatieve opdrachten, activiteiten en oefeningen.

De middag wordt afgesloten met een daadwerkelijke vlucht!
Onder begeleiding van een voogd (bij de prijs inbegrepen) en ons voltallige gespecialiseerde Onbezorgdvliegen team bestaande uit de vliegangst Speeltherapeut, Piloten, Stewardessen en de overige ondersteunende medewerkers gaan we vliegen. Hiervoor staat exclusief voor onze cursisten een Boeing 737 gereed.

De eerstvolgende cursus tegen vliegangst voor kinderen wordt in het voorjaar van 2019 georganiseerd. Heeft u vragen of interesse om op hoogte te blijven, laat het ons vrijblijvend weten. 

Waanzinnig trots op alle Onbezorgdvliegen Kids. 100% in maart 2018, wow!!