Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Klantenservice

Klantenservice
1 FAQ
1.1 Waar vliegen we heen op de cursusdag?

We maken een rondvlucht boven Nederland (+/- 45 min) en vertrekken en komen aan op Schiphol.

1.2 Maar als ik niet wil gaan vliegen maar ik zit al in het vliegtuig, wat dan?

Je krijgt de kans om rustig in het vliegtuig rond te lopen, te gaan zitten of alleen in de slurf te gaan staan. We wachten rustig op je. Wil je alsnog niet mee, dan hoef je natuurlijk niet mee te vliegen. Iemand van ons team blijft bij je op Schiphol.

1.3 Ik heb last van claustrofobie en paniekaanvallen tijdens of voor het vliegen, kan Onbezorgdvliegen helpen?

Ja, onze psychologen gebruiken verschillende technieken tijdens de cursus. Hierdoor is de kans op succes zo groot. Velen gingen je voor.

1.4 Ik ben extreem bang voor turbulentie, helpt de cursus hier tegen?

Zeer veel mensen zijn bang voor turbulentie. In de cursus zit een compleet hoofdstuk dat over turbulentie gaat. Ook leert u extra technieken van onze psycholoog om met deze angst om te gaan. Ook hebben wij een boek beschikbaar, hierin wordt aan het onderwerp turbulentie veel aandacht gegeven.

1.5 Wordt er gezorgd voor eten en drinken tijdens de cursus?

Ja. Wij verzorgen een lunch en voor voldoende drinken tijdens de gehele dag.

1.6 Hoe lang duurt de cursus en waar wordt deze gehouden?

De Eendaagse cursus start om 8:30 met een ontvangst en om 09:00 gaan we echt van start!* De Eendaagse cursus duurt tot in de avond. Het is een lange en intensieve dag en ons advies is om op de avond voor de cursus en na de cursus geen bijzondere activiteiten te plannen. Twee weken voor de cursus ontvangt u van ons een email met daarin een uitgebreide informatiebrief. De cursus wordt gehouden in het Corendon Village Hotel in Badhoevedorp. (incl. gratis parkeren) 

*dit zijn onze streeftijden, het kan voorkomen dat ze incidenteel afwijken.

1.7 Moet ik een geldig paspoort of identiteitskaart hebben?

Ja, om te mogen vliegen dien je in het bezit te zijn van een paspoort of identiteitskaart. Deze dien je mee te nemen op de cursusdag. Verdere informatie over een paspoort of Nederlandse identiteitskaart kun je hier vinden:

Rijksoverheid paspoort en identiteitskaart

1.8 Graag zou ik een overnachting in het hotel willen boeken, kan dit?

Als je van ver komt om aan de cursus deel te nemen kan het verstandig zijn om een overnachting te boeken. Dit kan in het Corendon Village hotel. Op https://www.corendonhotels.com vind je alle actuele prijzen en beschikbaarheid. Als je een email stuurt naar [email protected] o.v.v. Cursus Onbezorgd Vliegen ontvang je een korting van 10% op het dan geldende tarief.

1.9 Is de cursus verzekerd in de zorgverzekering?

Training tegen vliegangst zit niet in het basispakket van de zorgverzekering. Heb je een aanvullende verzekering? Vraag dan aan je zorgverzekeraar of je de training vergoed kunt krijgen. Indien je behoefte hebt aan nazorg met een psycholoog regelen wij dit voor u. Voor verdere informatie over je zorgverzekering kun je contact opnemen met je zorgverzekeraar of controleert je zorgverzekeringpolis. Zie ook:

Informatie van de Rijksoverheid zorgverzekeringen

Zorginstituut Nederland (voorheen CVZ)

1.10 Kan ik iemand meenemen tijdens de cursus?

Mocht je iemand willen meenemen tijdens de vlucht voor extra ondersteuning dan kan dat. Deze persoon kan alleen mee met de overwinningsvlucht. Deze persoon ontmoet ons op Schiphol waar wij het extra vliegticket zullen overhandigen.

In de webshop kan je bij de eendaagse cursus een extra persoon toevoegen. Dit voor een meerprijs van €249,-.

1.11 Krijg ik korting op een Corendon vakantie na het volgen van de cursus?

Ja, je krijgt 6% korting op een Corendon vliegvakantie voor het hele gezin!
Voorwaarden kun je hier terug vinden:

Corendon Onbezorgd Vliegen

1.12 Kan ik een cursuscadeau doen aan iemand?

Ja, je kunt een cursus cadeau doen. Boek eenvoudig via onze website een cursus.

Na inschrijving op een datum gelden de algemene voorwaarden.

1.13 Mijn kind heeft vliegangst, kan Onbezorgdvliegen helpen?

We hebben een cursus speciaal voor kinderen met vliegangst tussen de 8 en 14 jaar ontwikkelt. De cursus vindt plaats in een klein groepje en is op basis van aanvraag en beschikbaarheid. Neem voor meer informatie contact met ons op. 

1.14 Kan ik ook een privé cursus boeken bij Onbezorgd Vliegen?

Ja, dit is mogelijk. Echter moet u wel rekening houden met hogere kosten. Er zal een gezagvoerder en een psycholoog beschikbaar worden gemaakt voor module 1 en 2. Ook zal een vlucht voor minimaal 2 personen (cursist plus psycholoog en/of piloot) worden geboekt. Mocht u serieuze interesse hebben dan kunt contact met ons opnemen via ons contactformulier.

Wij zullen een persoonlijk programma met bijbehorende kosten voor u samenstellen.

1.15 Is het mogelijk om samen met een piloot van Corendon Dutch Airlines een vlucht simulator in te gaan of in een sportvliegtuig te gaan vliegen?

Ja, dit is mogelijk. Indien u dit wilt bieden wij u aan om samen met een instructeur-piloot (Type Rating Instructor) de vluchtsimulator of sportvliegtuig in te gaan om zo zelf aan de stuurknuppel te zitten. Wij kunnen dit aanbieden voor de laagste prijs in Nederland.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

1.16 Wat is het verschil tussen de Onbezorgdvliegen cursus en andere vliegangst cursussen?

De Prijs
Onbezorgd Vliegen heeft een heldere prijsstelling:

– 1 prijs, all-in
De goedkoopste vliegangst cursus in Nederland met een daadwerkelijke (begeleide) vlucht.

– Geen onduidelijke prijsstructuur met diagnostische fase, individuele fase en groepsfases waar voor elk onderdeel apart moet worden betaald en vooraf onduidelijk is wat de uiteindelijke kosten zullen zijn. In 98% van de gevallen is onze 1 daagse cursus voldoende. Indien dit niet het geval is kunt u individuele sessie(s) met onze vliegangst gespecialiseerde psycholoog boeken.

Formule
In één dag gaat u weer zelfverzekerd vliegen.
Onze cursus is gebaseerd op de zeer succesvolle formule uit Engeland waar British Airways, Virgin Atlantic en andere luchtvaartmaatschappijen onze methode al ruim 25 jaar succesvol toepassen.

Nederlandse Boeing 737
Onbezorgdvliegen maakt als enige gebruik van een speciaal voor de cursus in te zetten Boeing 737 van Corendon Dutch Airlines. Eerst kan er rustig worden rondgelopen in het vliegtuig en kan al het geleerde met eigen ogen worden aanschouwd. Andere vliegangst cursussen maken gebruik van lijndiensten waarbij u dus met “reguliere” passagiers mee vliegt naar een bestemming en ook weer terug moet vliegen met een lijndienst toestel. Ook gebruiken sommige cursussen vlucht simulatoren (simulators). Voor een kleine groep zou dit kunnen helpen, echter wordt er dan dus niet daadwerkelijk gevlogen. Overigens is het wel mogelijk om aanvullend en met een gezagvoerder een simulator sessie te boeken. Zie ook, punt 19

1.17 Ik heb al vele jaren last van ernstige vliegangst, hoe kan dat dan maar in 1 dag worden aangepakt?

De meeste van onze cursisten hebben een gezonde argwaan wanneer zij arriveren in het hotel voor de cursus. Echter aan het einde van de dag blijkt toch dat 98% van de cursisten geholpen is. Dit was de statistiek van onze laatste cursus:Ervaringen onbezorgdvliegen heeft de cursus geholpen

1.18 Ik heb nog nooit eerder gevlogen, is deze cursus voor mij geschikt?

Ja, normaal gesproken zijn 20% van onze cursisten personen die nog nooit eerder hebben gevlogen en angst hebben om te gaan vliegen.

1.19 Wie doen met de cursus mee?

Ongeveer 20% heeft nog niet eerder gevlogen, 40% heeft gevlogen maar is nu gestopt om verschillende redenen en 40% vliegt wel maar heeft wel angst tijdens het vliegen in verschillende mate. Ongeveer 50% mannen en 50% vrouwen doen mee van jong tot oud.